To jest przykładowa strona. Strony są inne niż wpisy na blogu, ponieważ nie tylko znajdują się zawsze w jednym miejscu, ale także pojawiają się w menu witryny (w większości motywów). Większość użytkowników zaczyna od strony z informacjami o sobie, która zapozna ich przed odwiedzającymi witrynę. Taka strona może zawierać na przykład taki tekst:

Cześć! Za dnia jestem kurierem rowerowym, nocą próbuję swoich sił w aktorstwie, a to jest moja witryna. Mieszkam w Krakowie, mam wspaniałego psa który wabi się Reks i lubię piña coladę (oraz spacery, gdy pada deszcz).

…albo coś takiego:

Firma XYZ Doohickey została założona w 1971 roku i od tamtej pory dostarcza społeczeństwu dobrej jakości gadżety. Znajdująca się w Gotham City XYZ zatrudnia ponad 2000 osób i robi niesamowite rzeczy dla społeczności Gotham.

Jako nowy użytkownik WordPressa, powinieneś przejść do swojego kokpitu aby usunąć tę stronę i stworzyć nowe z własną treścią. Dobrej zabawy!

Darowizna

W trudnym czasie wojny w Ukrainie działanie naszej Fundacji skupia się na wsparciu działalności Centrum św. Marcina de Porres w Fastowie w Ukrainie, w obwodzie kijowskim. Współorganizujemy ewakuację ludności do Polski, we współpracy z PZU Polska oraz pod patronatem małżonki Ambasadora RP w Kijowie, Pani Moniki Cichockiej. Zbieramy dary rzeczowe: żywność, środki higieny, leki, środki opatrunkowe, sprzęt techniczny i wyposażenie. Przekazujemy je w specjalnych, dedykowanych transportach do Fastowa.

Pomoc świadczona w Centrum św. Marcina zależna jest od aktualnych potrzeb. Dlatego Centrum jest mobilnym ośrodkiem uchodźczym, gdzie mieszkańcy wschodniej Ukrainy oraz obwodu kijowskiego znajdują tymczasowe schronienie. Wolontariusze wypiekają chleb, dostarczają żywność mieszkańcom zniszczonych wsi, żołnierzom obrony terytorialnej, osobom starszym, pacjentom dwóch szpitali, w tym szpitala psychiatrycznego. Każdego tygodnia rozdawanych jest 2500 paczek żywnościowych, działa punkt apteczny, wydawana jest odzież. Dodatkowo pomoc trafia do zniszczonych w wyniku działań wojennych miast i wsi w obwodzie kijowskim. Przekazywane są materiały na odbudowę domów oraz ich podstawowe wyposażenie.

Fundacja Charytatywni ul. J. Dąbrowskiego 30 02-561 Warszawa SWIFT: PKOPPLPWXXX
IBAN: PL 17 1240 6292 1111 0010 7726 6870 z dopiskiem „Fastów”